Úvod » Receptury » Receptury pro gastronomii » Hlavní jídla » Boloňské těstoviny

Boloňské těstoviny

Boloňské těstoviny
Množství Surovina
600 g Bolognese
300 g voda
900 g Penne semolínové
500 g hovězí maso (mleté)
300 g kořenová zelenina
100 g cibule
50 g olej
sůl, pepř, česnek

Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na menší kostky nebo nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme cibuli, kořenovou zeleninu a najemno posekaný česnek. Přidáme mleté maso, orestujeme a chvíli podusíme. Zeleninovou směs Bolognese smícháme s vodou a přidáme k masu a zelenině. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté scedíme. Podáváme je přelité zeleninovou směsí.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci