Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Pizza

Receptura

Množství Výrobek
1.000 g Pizza, langoše
30 g Droždí
650 g Voda (30°C)

Příprava

Směs na pizzu a droždí smícháme s vlažnou vodou a vyhněteme vláčné těsto, které necháme 10 minut odležet. Poté rozdělíme na těstové kusy a na předem pomoučeném stole vytvarujeme do kruhu a vložíme na plech. Vytvarované kusy necháme na plechu kynout cca 20 minut, provzdušníme na několika místech propíchnutím (vidličkou nebo speciálním rádlem-ježkem) a bezprostředně před pečením dekorujeme dle druhu a chuti, např. potíráme Pizza kečupem, přidáváme zeleninu, uzeninu, rybí maso (tuňák), zasypáváme strouhaným sýrem, zdobíme olivami, artyčoky apod. Pečeme v předehřáté peci (troubě) při teplotě cca 230°C po dobu 7 – 9 minut (dle druhu a ingrediencí).

Pizza

Products

Pizza, langoše

Kompletní směs pro výrobu těst na pizzu či langoše.