Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Banánový tunel

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1.000 g Melisa - směs
700 g Vaječná melanž P
150 g Voda
Náplň: 1.000 g Šlehačka
200 g Zeesan Banán
600 g Voda
Dekorace: 660 g Maro Marzipan
40 g Čokoláda

Příprava

Směs na korpus našleháme a přes plátovačku natáhneme pláty. Po vychladnutí nakrájíme na pruhy odpovídající velikosti tunelu. Šlehačku našleháme, smícháme se Zeesanem a vtíráme do tunelových ráfků vystlaných korpusovým plátem. Překryjeme dno a necháme trochu zatěžkané vychladit až do druhého dne. Po vychladnutí potahujeme marcipánovou hmotou jemně obarvenou na žluto a nakonec přestříkáváme čokoládovou polevou.