Pekařské receptury Pekařské receptury

Celožitný chléb (Beta Base HS, Protea)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Žitná mouka chlebová
3 % Beta Base HS
3 % Protea
3 % Droždí
3 % Sůl
85 % Voda

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu, 2 min. rychle

Teplota těsta: 27°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: libovolně do forem, ale i do ošatek

Čas kynutí těsta: 50-70 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33-43 min.

Celožitný chléb (Beta Base HS, Protea)

Products

Protea

Prostředek zlepšující vlastnosti mouk. Posiluje lepek a stabilizuje tak těsta obsahující pšeničnou mouku. Má široké použití (chléb, běžné i jemné pečivo). Zvětšuje objem, vaznost vody a prodlužuje trvanlivost.

Beta Base HS

Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.