Pekařské receptury
Bageta s pšeničnou záparou

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% pšeničná mouka hladká
40% Mr. Korn Natura
4% Droždí čerstvé FERM
2% Lactorex originál
2% sůl jedlá
50% voda
4% olej řepkový

Příprava

    Míchání (min):                             3 pomalu+ 5 rychle                       

    Teplota těsta (°C):                      28                          

    Čas odpočinku těsta (min):       15                          

    Tvarování a dekorování:            Tvarovat do tvaru rohlíku                     

                                                                                                                 

    Čas kynutí těsta (min):               45                          

    Doba a teplota pečení:              I.    250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.                 

                                                         II.   230°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.                              

                                                         III.  230°C, bez páry, otevřený tah, 3-5 min.

Bageta s pšeničnou záparou