Koprová omáčka s vícezrnným knedlíkem


Množství | Surovina | |
---|---|---|
Omáčka: | 100 g | ZeLa Delikatess |
150 g | pšeničná mouka hladká | |
500 g | vývar | |
800 g | mléko | |
200 g | Milram šlehačka 35% | |
kopr, sůl, cukr, ocet | ||
Knedlíky: | 1000 g | Vícezrnný knedlík |
40 g | droždí | |
550-560 g | voda | |
Vejce: | Vařená vejce loupaná |
Omáčka: Do rozehřátého tuku přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme studeným vývarem a mlékem a metlou důkladně promícháme. Osolíme a na mírném ohni necháme provařit. Poté přidáme na zjemnění šlehačku, cukr, ocet a necháme znovu provařit, přidáme nakrájený kopr.
Knedlíky: Směs smícháme s vodou a droždím, mícháme 8-10 min., poté necháme těsto 10 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na kusy a rozválíme na knedlíky. Necháme nakynout. Vaříme v páře nebo ve vodě 20 min. Knedlíky vařené ve vodě vyjmeme a propícháme jehlou nebo vidličkou. Nakonec pomastíme olejem.
Vařená vejce vyjmeme z nálevu a opláchneme vlažnou vodou.