Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinový dortík

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 80 g Melisa směs
60 g vaječná melanž
8 g voda
Náplň 1: 460 g Panna cotta
135 g Milram šlehačka 35%
Náplň 2: 100 g Džem extra malina
Dekorace: 60 g Paletta Cold Malina
10 ks maliny

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 minut. Hmotu rozetřeme na plech a pečeme při 200-230°C cca 8-12 min. Z korpusu po vychladnutí vykrajujeme oválky podle velikosti silikonové formy.

Náplň 1: Panna cottu se šlehačkou zahřejeme na teplotu 40-50°C. Silikonovou formu vystříkáme Carlexem a vysypeme moučkovým cukrem. Do formy nalijeme panna cottu, cca 0,5 cm pod okraj formičky. Dáme chladit do lednice asi na 4 hodiny.

Kompletace: Korpus potřený malinovým džemem přilepíme na panna cottu a celý dezert vyklopíme z formiček. Horní část zalijeme Palettou, dekorujeme čerstvými malinami a ozdobou ze Scaldisu.

Malinový dortík

Products

Panna cotta

Hotový základ pro přípravu panna cotty - klasických dezertů i moderních zákusků. Jemná chuť, rychlá a snadná příprava, ideální pro kavárny, hotely a restaurace.

Paletta Miroir

Nátěrový gel s ovocným podílem pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.

Melisa směs

Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.