Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dezerty » Orléans (pomerančový řez)

Orléans (pomerančový řez)

Orléans (pomerančový řez)
Množství Surovina
Korpus 1: 100 g Piškot 100 světlý
75 g vaječná melanž
10 g voda
Korpus 2: 100 g Piškot 100 tmavý
75 g vaječná melanž
10 g voda
Náplň 1: 500 g QimiQ - smetanový základ
200 g mléko
75 g cukr moučkaový
70 g Compound pomeranč
190 g Milram šlehačka 35%
Dekorace: 200 g Paletta ColdJel

Korpus: Všechny suroviny šleháme nejvyšší rychlostí stroje po dobu 6 min. Z hmoty na pečný papír natřeme pláty a pečeme při teplotě 220°C po dobu cca 8 min.

Náplň: QimiQ rozšleháme do hladka. Přidáme cukr, mléko a Compound. Vše prošleháme do hladka a nakonec vmícháme šlehanou šlehačku.

Kompletace: Na dno formy o rozměrech 10x60 cm vykrojíme světlý plát, na plát rozetřeme 1/2 náplně. Přiklopíme tmavým plátem a doplníme zbylou šlehačkou. Dáme vychladit.

Dekorace: Povrch dortu zatřeme Palettou.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci