Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Bezlepkový višňový dort

Bezlepkový višňový dort

Výborný bezlepkový dort
Bezlepkový višňový dort
Množství Jednotka Surovina
Korpus 100 g Non-G šlehaná hmota
80 g Vaječná melanž tekutá
20 g voda
6 g kakao
Náplň 20 g Ken Nata 35 %
40 g QIMIQ - smetanový základ
10 g Čokoláda Arabesque NOIR 58
6,5 g griotka
Dekorace 14 g Frutafill višňový
20 g Čokoláda Arabesque NOIR 58

Hmota 1:Všechny suroviny šleháme metlou na 3 rychlostní stupeň šlehacího stroje 5-8 min. (dle typu stroje).Hmotu dáme do ráfku o průměru 18 cm. Pečeme na 170-180 °C cca 35-45 min.(dle navážky nebo typu pece) Náplň: Qimiq s griotkou vyšleháme do hladké konzistence na 3 rychlostní stupeň šlehacího stroje. Po vyšlehání smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku a vše promícháme. Kompletace: Do ráfku o průměru 18 cm dáme dortovou pásku. Vychladlý korpus rozkrojíme,aby vznikly 2 plátky. Každý plátek po obvodu seřízneme na průměr cca 16,5cm. Zatřeme polovinou Náplně. přiklopíme druhým plátkem korpusu a zatřeme zbylou Náplní 1. Dáme do lednice ztuhnout. Po zatuhnutí, sejmeme dort.pásku a boky obalíme v hoblinkách čokolády. Višňový frutafill rozetřeme na povrchu dortu do kruhu tak, aby cca 2cm zůstaly od vnějšího okraje nezatřené. Střed dortu dodekorujeme hoblinkami čokolády.

More information

Přejeme dobrou chuť

Přejít na obsah | Přejít na navigaci