Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Vícezrnný chléb » Luštěninový ošatkový chléb

Luštěninový ošatkový chléb

Luštěninový ošatkový chléb
Množství Surovina
50% Silkgrain Legim (zápara)
70% Pšeničná chlebová mouka
30% Žitná chlebová mouka
3% Droždí čerstvé
2,2% Sůl
1% Jung Roggenstabil
70% Voda

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle a 2 min. pomalu se záparou

Nejprve kompletně vyhněteme těsto bez zápary a poté 2 min., na pomalý chod stroje, vmícháme záparu do hotového těsta.

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min.): 15

Tvarování a dekorování: Těsto vyválíme do kulatého tvaru a vložíme zámkem nahoru do řádně vysypané slaměné ošatky. Necháme vykynout.

Čas kynutí těsta (min.): 45

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 35-40 min.

 

Tento chléb obdržel cenu za nejlepší inovativní výrobek roku 2017 na každoroční akci Dny chleba 2017.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci