Pekařské receptury Pekařské receptury

Luštěninový ošatkový chléb

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 50% Silkgrain Legim (zápara)
70% Pšeničná chlebová mouka
30% Žitná chlebová mouka
3% Droždí čerstvé
2,2% Sůl
1,5% Stabilizátor chleba CL
64% Voda

Příprava

Míchání (min): 6 pomalu + 3 rychle + 4 min pomalu se záparou.

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min): 20

Tvarování a dekorování: do kulaté ošatky

Čas kynutí těsta (min): 40

Parametry kynárny (°C / %): 33/70

Doba pečení výrobku (min): 55

Teplota pečení (°C): na 240 a postupně snížovat až na 200

Zapařování pece: ANO

Odtah páry: otevřít po 5 minutách

Více informací

Tento chléb obdržel cenu za nejlepší inovativní výrobek roku 2017 na každoroční akci Dny chleba 2017.

Luštěninový ošatkový chléb

Products

Silkgrain Legim

Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.

Silkgrain Legim

Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.

Silkgrain Legim

Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.

Silkgrain Legim

Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.