Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Vícezrnný chléb » Špaldovo-pohankový chléb

Špaldovo-pohankový chléb

Špaldovo-pohankový chléb
Množství Surovina
70 % Non-E Špaldovo-pohanková směs
30 % pšeničná mouka spec.
12 % Amore Staročeský kvas
3 % droždí
0,7 % sůl
65 % voda

Míchání: 5 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 560 g

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Do oválného tvaru, po nakynutí naříznout.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci