Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Jemné kynuté pečivo » Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček
Množství Surovina
100 % Pšeničná mouka spec.
17 % cukr
15 % Zeelandia margarín - pekařský
8 % droždí
5 % vaječná melanž
3 % Fruit Desem Apricot
1,5 % sůl
1 % Zedomals Liquid
1 % Silky LF
30 % voda

Míchání: 7 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Hmotnost navážky: 250 g

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Z bochánku těsta ostřihnout menší díl (hlava), který do půlky nastřihneme (uši). V místě odstřižení hlavy těsto do půlky nastřihnout a oba konce od sebe oddělit (nožičky). Hlavu přitiskneme ke zbytku těla. Vzadu z těsta odstřižením naznačit ocásek. Rozinky použít na oči. Potřít vaječnou melanží.

Doba kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení: 200°C, bez páry, otevřený tah, 20 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci