Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Listové a plundrové pečivo » Máslový croissant s náplní z bílého máku a ořechů

Máslový croissant s náplní z bílého máku a ořechů

Máslový croissant s náplní z bílého máku a ořechů
Množství Surovina
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
15 % Nordix croissant 15
8 % droždí
5 % cukr
1,5 % sůl
27,5 % led
27,5 % voda (studená)
50 % Máslo na provalování Corman
Náplň: 100 % Vařená náplň bílý mák s ořechy

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 24°C

Hmotnost navážky: 60 g těsto + 15 g náplň

Čas odpočinku těsta: 5 min.

Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. v chladu odležet. finání lemu rozválet na výšku 3 mm. Vykrájet trojúhelníky, potřít vodou a stočit. Po nakynutí můžeme potřít vaječnou melanží.

Čas kynutí těsta: 50-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.

II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci