Úvod » Receptury » Receptury pro gastronomii » Hlavní jídla » Koprová omáčka s vícezrnným knedlíkem

Koprová omáčka s vícezrnným knedlíkem

Koprová omáčka s vícezrnným knedlíkem
Množství Surovina
Omáčka: 100 g ZeLa Delikatess
150 g pšeničná mouka hladká
500 g vývar
800 g mléko
200 g Ken nata 35%
kopr, sůl, cukr, ocet
Knedlíky: 1000 g Vícezrnný knedlík
40 g droždí
550-560 g voda
Vejce: Vařená vejce loupaná

Omáčka: Do rozehřátého tuku přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme studeným vývarem a mlékem a metlou důkladně promícháme. Osolíme a na mírném ohni necháme provařit. Poté přidáme na zjemnění šlehačku, cukr, ocet a necháme znovu provařit, přidáme nakrájený kopr.

Knedlíky: Směs smícháme s vodou a droždím, mícháme 8-10 min., poté necháme těsto 10 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na kusy a rozválíme na knedlíky. Necháme nakynout. Vaříme v páře nebo ve vodě 20 min. Knedlíky vařené ve vodě vyjmeme a propícháme jehlou nebo vidličkou. Nakonec pomastíme olejem.

Vařená vejce vyjmeme z nálevu a opláchneme vlažnou vodou.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci