Vícezrnný chléb s ořechy (Lactokorn)

Receptura

Množství Surovina
Zápara: 20 % Lactokorn
25 % Voda (50°C)
Těsto: 100 % Pšeničná mouka spec.
45 % Zápara
7-10 % Vlašské ořechy
3 % Droždí
2,5 % Sůl
50 % Voda

Příprava

    Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

    Teplota těsta: 30 °C

    Hmotnost navážky: 450 g

    Čas odpočinku těsta: 20 min.

    Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru večky, ve 2/3 doby kynutí je možné dekorovat řezem.

    Čas kynutí těsta: 40 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 18 min.