Vícezrnný rohlík

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Uni-grain světlý
4 % droždí
4 % Zeelandia margarín pekařský
2,5 % sůl
2 % Lactorex
65 % voda
Dekorace: 100 % Posypová směs Sluníčko

Příprava

    Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

    Teplota těsta: 28°C

    Čas odpočinku těsta: 15 min.

    Hmotnost navážky: 80 g

    Tvarování a dekorování: Do tvaru rohlíku, obalit v posypu Sluníčko.

    Čas kynutí těsta: 45 min.

    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

    II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

    III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Vícezrnný rohlík