Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Banánový muffin

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 150 g Basis Cake
90 g vaječná melanž
95 g olej
10 g kakao
12 g voda
Náplň 1: 275 g Milram šlehačka 35%
70 g voda
55 g Zeesan banán
Náplň 2: 35 g Milram šlehačka 35%
30 g Arabesque Lait 34%
30 g Arabesque Noir 58
Dekorace: Čokoládová dekorace
banán
15 g Paletta Neutral
8 g voda
8 g citronová šťáva

Příprava

Korpus: Kakao smícháme s vodou a spolu s ostatními surovinami mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Hmotu dávkujeme do košíčků na muffiny a pečeme při 170-180°C 30-35 min.

Náplň 1: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně.

Náplň 2: Smetanu přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu. Čokoládu necháme částečně rozpustit a poté promícháme. Necháme vychladit.

Kompletace: V horní části muffinu tvořítkem vytvoříme důlek, který naplníme čokoládovou ganáží. Ozdobnou trubičkou stříkáme banánovou šlehačku, dekorujeme čokoládovou dekorací a plátkem banánu (namočeným v citronové šťávě a nahřáté Palettě Neutral smíchané s vodou).

Suroviny na 10 ks.

Banánový muffin

Products

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Čokoládová dekorace

Čokoládové šupinky vhodné jako dekorace pečených i nepečených cukrářských výrobků nebo do těsta.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.