Cukrářské receptury
Podmáslový dezert - řez

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Korpus 456 g Biskvit zelený čaj
12 g QW 96
251 g Pasterovaná vaječná melanž Pek.
46 g Voda
36 g Olej slunečnicový
Náplň 604 g Zeesan neutral
75 g Milram smetana ke šlehání 35%
121 g Podmáslí zakysané
400 g Frutafill Ananas+Pomeranč
Poleva 67 g Paletta neutral
33 g Voda

Příprava

    Recept na 20 porcí á 105g

     

    Korpus : Všechny suroviny, mimo oleje šleháme 6 minut na nejvyšší rychlost. Poté za pomalého míchání přidáme olej. Hmotu rozetřeme na plechy a pečeme cca 6-7 min. dle typu pece na 200-230 °C.

    Náplň 1 : Smetanu Milram ušleháme, Zeesan neutral rozmícháme s podmáslím a přidáme ušlehanou smetanu.

    Poleva : Vodu s gelem Paletta Neutral zahřejeme na max. 80°C. Po nahřátí ihned štětcem aplikujeme na zákusek.

    Kompletace : Vykrojený korpus vložíme do ráfku 30x20 cm zatřeme půlkou náplně, přiklopíme druhým plátem a zatřeme zbytkem náplně. Dáme vychladit a na povrch natřeme Frutafill ananas. Vodu s gelem Paletta Neutral zahřejeme na max. 80°C. Po nahřátí nalijeme na Frutafill.

Podmáslový dezert - řez