Cukrářské receptury
Tyčinka s karamelem

Receptura

Množství Jednotka Surovina
Těsto 140 g JUNG Basis
45 g Pasterovaná vaječná melanž P
45 g olej
45 g podmáslí zakysané
10 g Arabesque kakao práškové
10 g ořechy lískové
Náplň 1 250 g Mifi karamelová
Náplň 2 1090 g QIMIQ - smetanový základ
35 g Compound Irský krém
75 g cukr moučkový
Poleva 30 g Čokoláda Arabesque LAIT 34
9 g Zela Frying
5 g ořechy lískové
Dekorace 20 g Čokoláda Arabesque NOIR 58
35 g Milram smetana ke šlehání 35%

Příprava

    Technologický postup (na 18 ks tyčinek):

    Hmota 1: Všechny suroviny mimo ořechů mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Před koncem míchání přisypeme ořechy. Z hmoty natřeme plát (na plát 40x60 cm je potřeba 800 g hmoty). Pečeme při 180°C po dobu 15 min.

    Náplň 2: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence, přidáme Compound a moučkový cukr a promícháme.

    Dekorace: Smetanu svaříme a přelijeme s ní čokoládu, vymícháme do hladka, necháme v lednici do druhého dne.

    Kompletace: Do formy 10x60 vložíme plát, rozetřeme Mifi karamelovou, nalijeme náplň 2 a dáme zamrazit. Po zamražení nakrajíme požadované tyčinky.

    Poleva: Čokoládu rozpustíme, přidáme tuk a ořechy. Polevou tyčinky polijeme a dáme vychladit. Dekorujeme vyšlehanou čokoládovou ganáží a lískovými oříšky.

Tyčinka s karamelem