Cukrářské receptury
Velikonoční vajíčka

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 110 g Jung Basis
65 g vaječná melanž
70 g olej
Náplň: 170 g Presta cream
130 g Milram šlehačka 35%
Dekorace: 10 ks meruňky (půlené, kompotované)
10 g Paletta neutral
5 g voda

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 3 minut. Plníme do tvořítek na muffiny a pečeme na 170°C při otevřeném odtahu pece.

    Náplň: Suroviny vyšleháme.

    Kompletace: Muffin pomocí hladké trubičky dekorujeme šlehačkou, do středu umístíme půlky meruněk tak, aby výrobek vypadal jako volské oko. Meruňku zatřeme Palettou (zahřátou s vodou na max. 80°C).

    Suroviny na 10 ks.

Velikonoční vajíčka