Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Banánovo-karamelový dort

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 128 g Piškot extra tmavý
90 g Vaječná melanž
32 g Voda
Náplň: 256 g Milram 35%
64 g Zeesan Banán
83 g Voda
Dekorace: 3 ks Banán
102 g Paletta Cold Caramel

Příprava

Těsto: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň 8 min. Hmotu natřeme do ráfku o průměru 18 cm. Pečeme při 220°C cca 14 min.

Náplň: Šlehačku ušleháme. Zeesan smícháme s vodou a vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: Korpus rozkrojíme a polovinu vložíme do ráfku o průměru 19 cm. Korpus natřeme polovinou náplně, přiklopíme druhou částí korpusu a zatřeme zbývající náplní. Banány nakrájíme a naskládáme na korpus. Dekorujeme Palettou Cold Caramel.

Banánovo-karamelový dort

Products

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Bella Cream

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 33 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.