Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cappuccino velvet cake

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1100 g Basis Cake
360 g vaječná melanž
360 g olej
360 g podmáslí zakysané
110 g Compound Irská káva
Náplň: 600 g Darinka Džem extra Černý rybíz
Krém: 1400 g Milram šlehačka 35%
300 g Zeesan Neutral
400 g voda
Dekorace: 200 g černý rybíz

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu dávkujeme do 6 kulatých forem o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 170-180°C po dobu 35-45 min. Na každý dort použijeme jeden a půl korpusu.

Krém: Smetanu vyšleháme. Vodu smícháme se Zeesanem a vmícháme do vyšlehané šlehačky.

Kompletace: Upečené korpusy prokrojíme, zatřeme černorybízovým džemem a krémem, dekorujeme černým rybízem.

Suroviny na 4 ks á 1210 g.

Cappuccino velvet cake

Products

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.