Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 90 g Piškot extra tmavý
55 g vaječná melanž
10 g voda
Náplň 1: 40 g Darinka Džem extra Černý rybíz
Náplň 2: 220 g Arabesque Noir 58
295 g Milram šlehačka 35%
90 g Monin černý rybíz
Poleva: 100 g Arabesque Noir 58
100 g Milram šlehačka 35%

Příprava

Korpus: Všechny suroviny smícháme a šelháme po dobu 5 min. Hmotu natřeme do 2 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při 170-190°C po dobu 30 min. (dle typu pece).

Náplň: Šlehačku přivedeme k varu a přilijeme k čokoládě Arabesque a Moninu. Lehce promícháme a dáme vychladit do druhého dne.

Kompletace: Korpus vložíme do ráfku, zatřeme rybízovou náplní. Vychlazenou ganáž vyšleháme a natřeme na korpus. Přiklopíme druhým korpusem, znovu zatřeme ganáží a dáme vychladit.

Poleva: Šlehačku svaříme s čokoládou. Hmotou polijeme vychlazený dort.

Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)

Products

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.