Cukrářské receptury
Tropicolada

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 210 g Piškot 100 sv.
125 g Vaječná melanž tekutá
45 g Voda
20 g Olej
Náplň 1: 500 g QimiQ - smetanový základ
250 g Šlehačka (ušlehaná)
100 g Kokos strouhaný
100 g Cukr moučka
Náplň 2: 1200 g Frutafill Ananas+Pomeranč
Náplň 3: 100 g Paletta Neutral
100 g Voda

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Pečeme v ráfku o průměru 19 cm 30-35 min. při 170°C.

    Náplň 1: QimiQ vymícháme do hladka, poté přidáme kokos a cukr a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

    Náplň 3: Vodu s Palettou Neutral zahřejeme na max. 80°C.

    Kompletace: Korpus rozkrojíme na dvě poloviny, každou vložíme na dno čistého ráfku o průměru 22 cm. Hotovou náplň rozdělíme, vetřeme do ráfku a zahladíme. Po ztuhnutí potřeme Frutafillem a povrch přetřeme Palettou.

Tropicolada