Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Cheesecake

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 145 g Mamas Pie
40 g Debic máslo tradiční
10 g voda
Náplň: 500 g QimiQ - smetanový základ
100 g cukr
45 g kukuřičný škrob
700 g tvaroh
200 g jogurt
200 g vaječná melanž
100 g citronová šťáva
citronová kůra

Příprava

Korpus: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát, které vložíme na dno formy. 

Krém: Nechlazený QimiQ vymícháme do hladka. Přimícháme zbývající suroviny. Hmotou naplníme formu a pečeme v předehřáté troubě při 160°C cca 120 min. Důležité: Náplň je na konci pečení ještě měkká a trvá minimálně dalších 8 hodin, než ztuhne.

Cheesecake

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Tvarohová náplň Standard

Hotová termizovaná tvarohová náplň k přímému použití, stálá kvalita a konzistence, snadné a rychlé použití, stabilita při pečení, dobré senzorické vlastnosti, prodloužená trvanlivost.