Pekařské receptury
Chléb Sprint

Receptura

Množství Výrobek
Zápara 100% Směs Sprint
65% voda
Těsto 2% Droždí čerstvé FERM
9% voda

Příprava

    Nejprve zamícháme směs s vodou o teplotě 40-45 °C do hladké hmoty a necháme odpočinout v prostoru pekárny.

    Míchání 1. krok (min.): 3-5 na pomalý chod.
    Čas odpočinku zápary (min.): 60.
    Přidáme droždí a zbývající vodu.
    Míchání 2. krok (min.): 15 na pomalý chod.

    Tvarování a dekorování: Do forem
    Čas kynutí těsta: 50 min.
    Doba a teplota pečení:

    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
    II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
    III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 50 min.

Chléb Sprint