Pekařské receptury
Chléb Sprint

Receptura

Množství Výrobek
Zápara 100% Směs Sprint
65% voda
Těsto 2% Droždí čerstvé FERM
9% voda

Příprava

Nejprve zamícháme směs s vodou o teplotě 40-45 °C do hladké hmoty a necháme odpočinout v prostoru pekárny.

Míchání 1. krok (min.): 3-5 na pomalý chod.
Čas odpočinku zápary (min.): 60.
Přidáme droždí a zbývající vodu.
Míchání 2. krok (min.): 15 na pomalý chod.

Tvarování a dekorování: Do forem
Čas kynutí těsta: 50 min.
Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 50 min.

Chléb Sprint