Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Jemné kynuté pečivo » Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec
Množství Surovina
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
20 % rozinky
17 % cukr
15 % Zeelandia margarín - pekařský
8 % droždí
5 % vaječná melanž tekutá
3 % Fruit Desem Lemon
1,5 % sůl
1 % Zedomal Liquid
1 % Silky LF
38 % voda

Míchání: 7 min. rychle, 3 min. pomalu

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Hmotnost navážky: 460 g

Tvarování a dekorování: do bochánku.

Čas kynutí těsta: 45-60 min.

Doba a teplota pečení: 180°C, bez páry, otevřený tah, 30 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci