Pekařské receptury
Plundrová mřížka s řepnou náplní

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
15% Nordix croissant 15
5% droždí čerstvé
2% sůl jedlá
50% voda
42% Zeelandia margarín - tažný
Náplň 100% Řepná náplň

Příprava

Míchání (min.):  3 pomalu a 5 rychle

Teplota těsta:  24°C

Čas odpočinku těsta (min.): 5

Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválet na výšku 3 mm. Vykrájet na požadovaný tvar.

Plníme Řepnou náplní.

Čas kynutí těsta (min.): 50-60

Doba a teplota pečení: 
I.   210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II.  190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.

Plundrová mřížka s řepnou náplní