Pekařské receptury
Dlouhá špaldová bageta

Receptura

Množství Surovina
Těsto 80% mouka pšeničná hladká
20% mouka žitná chlebová
50% Silkgrain Spelt
4% droždí čerstvé
4% olej slunečnicový
2,2% sůl jedlá
2% Fermento P Malt
1,5% Non-E PremiumBack
52% voda

Příprava

    Míchání (min.): 3 pomalu a 5 rychle

    Teplota těsta: 28 °C

    Čas odpočinku těsta (min.): 15

    Tvarování a dekorování: do požadovaného tvaru bagety do vlnitých plechů o délce 52 cm, dekorovat šikmým řezem.

    Čas kynutí těsta (min.): 45

    Doba a teplota pečení:
    I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
    II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
    III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Dlouhá špaldová bageta