Banánový muffin
Banánový muffin
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 150 g | Basis Cake |
90 g | vaječná melanž | |
95 g | olej | |
10 g | kakao | |
12 g | voda | |
Náplň 1: | 275 g | Milram šlehačka 35% |
70 g | voda | |
55 g | Zeesan banán | |
Náplň 2: | 35 g | Milram šlehačka 35% |
30 g | Arabesque Lait 34% | |
30 g | Arabesque Noir 58 | |
Dekorace: | Čokoládová dekorace | |
banán | ||
15 g | Paletta Neutral | |
8 g | voda | |
8 g | citronová šťáva |
Příprava
Korpus: Kakao smícháme s vodou a spolu s ostatními surovinami mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Hmotu dávkujeme do košíčků na muffiny a pečeme při 170-180°C 30-35 min.
Náplň 1: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně.
Náplň 2: Smetanu přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu. Čokoládu necháme částečně rozpustit a poté promícháme. Necháme vychladit.
Kompletace: V horní části muffinu tvořítkem vytvoříme důlek, který naplníme čokoládovou ganáží. Ozdobnou trubičkou stříkáme banánovou šlehačku, dekorujeme čokoládovou dekorací a plátkem banánu (namočeným v citronové šťávě a nahřáté Palettě Neutral smíchané s vodou).
Suroviny na 10 ks.
Products
Paletta Neutral
Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.
Čokoládová dekorace
Čokoládové šupinky vhodné jako dekorace pečených i nepečených cukrářských výrobků nebo do těsta.
Basis Cake
Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.