Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dezerty » Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou

Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou

Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou
Množství Surovina
Korpus 1: 1000 g Biskvit špaldový s ořechy
500 g vaječná melanž
500 g olej
300 g brusinky (sušené)
Korpus 2: 150 g Bianca
150 g cukr
150 g voda (60°C)
Náplň 1: 375 g Arabesque Blanc 29
75 g olej
Náplň 2: 900 g Arabesque Blanc 29
900 g Milram šlehačka 35%
10 g želatina

Korpus 1: Všechny suroviny kromě brusinek mícháme pomalu lyrou po dobu 8 min. Brusinky přidáme na konci míchání. Hmotu natřeme do ráfku o rozměrech 60x40 cm. Pečeme při 170°C cca 50 min.

Korpus 2: Všechny suroviny šleháme vysokou rychlostí šlehacího stroje do tuha. Nastříkáme požadované tvary. Pečeme při 150°C po dobu 5 min., poté dosoušíme při 90°C cca 35 min.

Náplň 1: Bílou čokoládu rozehřejeme, přilijeme olej a promícháme. Sněhové pusinky namáčíme v čokoládové hmotě a naskládáme na vychlazený korpus.

Náplň 2: Ušleháme 2/3 recepturního množství šlehačky. Zbývající smetanu svaříme, přisypeme čokoládu a přidáme namočenou želatinu. Schladíme na 30°C a poté pomalu přimícháváme ušlehanou smetanu. Hotovou náplní zalijeme povrch korpusu.

Dekorujeme sušenými brusinkami a plátky mandlí.

(Suroviny na plech 60x40 cm)

Přejít na obsah | Přejít na navigaci