Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou

Receptura

Množství Výrobek
Korpus 1: 1000 g Biskvit špaldový s ořechy
500 g vaječná melanž
500 g olej
300 g brusinky (sušené)
Korpus 2: 150 g Bianca
150 g cukr
150 g voda (60°C)
Náplň 1: 375 g Arabesque Blanc 29
75 g olej
Náplň 2: 900 g Arabesque Blanc 29
900 g Milram šlehačka 35%
10 g želatina

Příprava

Korpus 1: Všechny suroviny kromě brusinek mícháme pomalu lyrou po dobu 8 min. Brusinky přidáme na konci míchání. Hmotu natřeme do ráfku o rozměrech 60x40 cm. Pečeme při 170°C cca 50 min.

Korpus 2: Všechny suroviny šleháme vysokou rychlostí šlehacího stroje do tuha. Nastříkáme požadované tvary. Pečeme při 150°C po dobu 5 min., poté dosoušíme při 90°C cca 35 min.

Náplň 1: Bílou čokoládu rozehřejeme, přilijeme olej a promícháme. Sněhové pusinky namáčíme v čokoládové hmotě a naskládáme na vychlazený korpus.

Náplň 2: Ušleháme 2/3 recepturního množství šlehačky. Zbývající smetanu svaříme, přisypeme čokoládu a přidáme namočenou želatinu. Schladíme na 30°C a poté pomalu přimícháváme ušlehanou smetanu. Hotovou náplní zalijeme povrch korpusu.

Dekorujeme sušenými brusinkami a plátky mandlí.

(Suroviny na plech 60x40 cm)

Špaldová kostka s brusinkami a bílou čokoládou

Products

Biskvit špaldový s ořechy

Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Bianca

Suchá směs pro výrobu bílkového krému a sněhového pečiva. S Biancou vytvoříte nádherně bílé sněhové pusinky či laskonky se stabilní, pevnou texturou a skvělou chutí. Výrobky jsou křupavé a přitom pevné pro další použití.