Bosňák

Bosňák
Množství Surovina
Těsto: 70 % Žitná mouka chlebová
30 % Pšeničná mouka spec.
15 % Amore L Staročeský kvas
4 % olej
3,5 % droždí
2,2 % sůl
2 % Non-E Stabilizátor chleba
0,3 % kmín
Dekorace: 70 % sůl posypová
30 % kmín

Míchání: 5 min. pomalu a 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 150 g těsto, 8 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do oválů. Po nakynutí říznout podélně, povlažit vodou a posypat solí a kmínem.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah,13 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci