Pekařské receptury Pekařské receptury

Bosňák

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 70 % žitná mouka chlebová
30 % pšeničná mouka spec.
15 % Amore L Staročeský kvas
4 % olej
3,5 % droždí
2,2 % sůl
2 % Stabilizátor chleba CL
0,3 % kmín
Dekorace 70 % sůl posypová
30 % kmín

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu a 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 150 g těsto, 8 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do oválů. Po nakynutí říznout podélně, povlažit vodou a posypat solí a kmínem.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení: 
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah,13 min.

Bosňák

Products

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Pro výrobu chlebů bez přidaných přídatných látek.

Non-E Stabilizátor chleba

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přidaných přídatných látek.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.