Pekařské receptury Pekařské receptury

Osúch

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 70 % žitná mouka chlebová
30 % pšeničná mouka spec.
15 % Amore L Staročeský kvas
4 % olej
3,5 % droždí
2,2 % sůl
2 % Stabilizátor chleba CL
0,3 % kmín
60 % voda
Dekorace 50 % sůl posypová
50 % Česneková pasta bez soli

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu a 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 200 g těsto, 8 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Odsadíme chlebovou placku na sázecí zařízení, dekorujeme solí a kmínem. Placky můžeme rovněž odsadit na plech a po upečení potřít česnekovou pastou.

Čas kynutí těsta: 45 minut

Doba a teplota pečení: 
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 7 min.
III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Osúch

Products

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.