Osúch

Osúch
Množství Surovina
Těsto: 70 % Žitná mouka chlebová
30 % Pšeničná mouka spec.
15 % Amore L Staročeský kvas
4 % olej
3,5 % droždí
2,2 % sůl
2 % Non-E Stabilizátor chleba
0,3 % kmín
60 % voda
Dekorace: 50 % sůl posypová
50 % Česneková pasta bez soli

Míchání: 5 min. pomalu a 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 200 g těsto, 8 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Odsadíme chlebovou placku na sázecí zařízení, dekorujeme solí a kmínem. Placky můžeme rovněž odsadit na plech a po upečení potřít česnekovou pastou.

Čas kynutí těsta: 45 minut

Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 7 min.
III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci