Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Alpský knedlík

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1000 g Alpský knedlík
480 g Voda (vlažná)
40 g Droždí (čerstvé)
Náplň: 350 g Švestková povidla
Krém: 350 g Presta Vanilla
350 g Debic Duo
180 g Voda
Posyp: 70 g Maková náplň instantní

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem cca 8 min. na 1. stupeň, po zamíchání necháme 10 min. odpočinout. Těsto rozdělíme na 7 dílů, naplníme povidly a necháme nakynout. Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře 15-18 min.

Krém: Suroviny dáme do hrnce, rozmícháme metlou a za stálého míchání přivedeme k varu.

Knedlík podáváme přelitý krémem a posypaný suchou makovou náplní.

(Suroviny na 7 ks)

Alpský knedlík

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Alpský knedlík

Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.

Presta

Hotová náplň pro plnění pekařských a cukrářských výrobků nebo jako náplň do knedlíků. Termostabilní, lze zamrazit, dlouhá trvanlivost ve výrobku. Lze kombinovat se šlehačkami, rostlinnými krémy i margaríny.

Maková náplň instantní

Instantní směs pro výrobu makové náplně. Smíchává se s vodou, popř. i strouhankou. S úspěchem lze použít i jako posyp.