Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Bavorské vdolečky

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1000 g Alpský knedlík
460 g voda
60 g ZeLa Delikatess
40 g droždí
Náplň: Švestková povidla Premium
Tvarohová náplň Standard

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem cca 6 min. na 1. stupeň, po zamíchání necháme 10 min. odpočinout. Těsto rozválíme na šířku 1 cm, vykrojíme kolečka a necháme vykynout. Po vykynutí uděláme do středu palcem důlek a touto stranou dáváme do oleje. Smažíme 2 minuty na jedné straně, 3 minuty na druhé a ještě 1 minutu na první, při teplotě 175°C.

Vdolečky zdobíme tvarohovou náplní a povidly.

Bavorské vdolečky

Products

Povidla

Povidla jsou vyráběna tradiční metodou (odpařováním), obsahují vysoký podíl ovocné sušiny, jsou stabilní při pečení i mražení. Vhodné pro plnění pekařských a cukrářských výrobků.

Alpský knedlík

Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.

Tvarohová náplň Standard

Hotová termizovaná tvarohová náplň k přímému použití, stálá kvalita a konzistence, snadné a rychlé použití, stabilita při pečení, dobré senzorické vlastnosti, prodloužená trvanlivost.

Univerzální margarín

Margarín pro komplexní využití v cukrářské i gastronomické výrobě. Pro přípravu krémů, šlehaných hmot, náplní či lehkých pomazánek. Má výbornou chuť, nášleh i stabilitu.