Receptury pro gastronomii Receptury pro gastronomii

Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1500 g Alpský knedlík
735 g voda
60 g droždí
Omáčka: 1000 g Frutafill borůvkový
500 g voda

Příprava

Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem cca 5 min. na 1. stupeň, po zamíchání necháme 10 min. odpočinout. Těsto rozdělíme na 70g dílky uděláme bulky a necháme nakynout. Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře 15 minut.

Přeliv: Suroviny dáme do hrnce, rozmícháme metlou a za stálého míchání přivedeme k varu. Knedlík podáváme přelitý omáčkou.

Suroviny na 10 porcí (1 porce: 3 ks knedlíků a 150 g omáčky).

Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou

Products

Alpský knedlík

Směs pro přípravu sladkého kynutého knedlíku (známého jako Germknödel), buchet nebo vdolků.