Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Makový beránek

Receptura

Množství Výrobek
150 g Biskvit komplet
90 g voda
15 g olej
90 g Maková náplň vařená

Příprava

Biskvit komplet a vodu mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut do hladka. Přidáme olej a makovou náplň a mícháme ještě 1 minutu na 1. rychlostní stupeň. Těsto rovnoměrně rozetřeme do forem beránka vystříkaných Carlexem. Pečeme na 170°C cca. 40 min. (dle typu pece). Po upečení a vychlazení přesypeme cukrem, zdobíme sněhovou hmotou, nebo potahujeme čokoládou.

Makový beránek

Products

Maková náplň vařená

Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.

Biskvit komplet

Kompletní směs se sušenými vejci pro výrobu šlehaných a třených hmot. Vyniká vláčností, jemnou strukturou, dobrou stabilitou a trvanlivostí. Vhodná zvláště pro třené a šlehané formové výrobky.