Cukrářské receptury
Bali (čokoládové kuličky)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 200 g Brand 100
300 g voda
Náplň: 750 g Arabesque Blanc 29
750 g Milram šlehačka 35%
Poleva: 1000 g Arabesque Noir 72

Příprava

    Korpus: Suroviny mícháme lyrou na pomalý chod stroje 8 minut. Hladkou trubičkou stříkáme na pečící papír malé kuličky a pečeme při teplotě 220°C cca 20 min. (dle typu pece).

    Náplň: Šlehačku svaříme a přilijeme k čokoládě Arabesque. Necháme stát až do úplného rozpuštění čokolády. Dobře vše rozmícháme a necháme úplně vychladit. Vychlazenou hmotu šleháme ve stroji metlou na nejvyšší rychlost do hladké konzistence. Hmotu plníme sáčkem s malou řezanou trubičkou do vnitřního prostoru kuliček.

    Dekorace: Kuličky potahujeme vytemperovanou tmavou čokoládou Arabesque a dekorujeme dle vlastní fantazie.

    (Suroviny na 100 ks)

Bali (čokoládové kuličky)