Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Bali (čokoládové kuličky)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 200 g Brand 100
300 g voda
Náplň: 750 g Arabesque Blanc 29
750 g Milram šlehačka 35%
Poleva: 1000 g Arabesque Noir 72

Příprava

Korpus: Suroviny mícháme lyrou na pomalý chod stroje 8 minut. Hladkou trubičkou stříkáme na pečící papír malé kuličky a pečeme při teplotě 220°C cca 20 min. (dle typu pece).

Náplň: Šlehačku svaříme a přilijeme k čokoládě Arabesque. Necháme stát až do úplného rozpuštění čokolády. Dobře vše rozmícháme a necháme úplně vychladit. Vychlazenou hmotu šleháme ve stroji metlou na nejvyšší rychlost do hladké konzistence. Hmotu plníme sáčkem s malou řezanou trubičkou do vnitřního prostoru kuliček.

Dekorace: Kuličky potahujeme vytemperovanou tmavou čokoládou Arabesque a dekorujeme dle vlastní fantazie.

(Suroviny na 100 ks)

Bali (čokoládové kuličky)

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Noir 72

Kvalitní belgická hořká čokoláda se 72% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.