Čokoládový mousse s lesním ovocem
Čokoládový mousse s lesním ovocem
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota | 130 | g | Mamas Pie |
| 35 | g | Debic máslo tradiční | |
| 10 | g | voda | |
| Náplň 1 | 305 | g | Milram smetana ke šlehání 35% |
| 75 | g | Zeesan Čoko | |
| 60 | g | voda | |
| Náplň 2 | 50 | g | Frutafill Lesní ovoce |
| 1 | g | želatina plátková | |
| Dekorace | velvet spray |
Příprava
Hmota: Mamas pie a studené máslo mícháme do konzistence drobenky. Přidáme vodu a vymícháme v hladké těsto.
Náplň 1: Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence a přidáme Zeesan Čoko předem rozmíchaný ve vodě.
Náplň 2: Frutafill lesní ovoce zahřejeme a přidáme namočenou želatinu,promícháme tak aby se želatina rozpustila.
Kompletace: Hotové těsto rozválíme na 4mm a vykrájíme kolečka, které vložíme mezi silikonové folie a pečeme na 180°C cca 8-10 min. Do silikonové formy nastříkáme hotovou čokoládovou náplň a dáme do šokeru zamrazit. Zmražený dezert vyloupneme z formy, položíme na mřížku a přestříkáme čokoládovým velvet sprejem. Dezert přilepíme na sušenku, dekorujeme Frutafillem .