Cukrářské receptury
Hnětýnky

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 1015 g Jung Basis
600 g máslo
520 g vaječná melanž
225 g kukuřičný škrob
135 g vanilkový cukr
Náplň: 550 g Arabesque Noir 58
550 g Milram šlehačka 35%

Příprava

    Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 minut. Hmotu dávkujeme do vymazaných koláčových forem. Pečeme při 160°C cca 25-30 minut.

    Náplň: Smetanu svaříme a nalijeme na čokoládu. Po 5 minutách promícháme a necháme zchladnout při pokojové teplotě.

    Kompletace: Na vychladlý korpus štětcem natřeme trochu náplně, abychom zatřeli póry. Po aztuhnutí nalijeme zbytek čokoládové náplně a zdobíme cukrovou dekorací.

    Suroviny na 10 ks.

Hnětýnky