Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Holandské řezy

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 245 g Brand 100
365 g voda
Náplň: 1045 g Milram šlehačka 35%
210 g Zeesan neutral
260 g voda
15 g Compound Karamel
Dekorace: 110 g Paletta Cold Malina
35 g mandle (plátky)
cukr moučkový

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 3 min. a následně na 2. rychlostní stupeň 7 min. Ze 450 g hmoty hladkou trubičkou nastříkáme plát o rozměrech 30x20 cm. Ze zbývající části hmoty nastříkáme hladkou trubičkou 36 ks minivětrníků. Pečeme při 230°C cca 12-15 min.

Náplň: Zeesan s vodou smícháme a přidáme k ušlehané smetaně. K části hmoty (275 g) přimícháme navíc ještě Compound Karamel.

Kompletace: 24 ks minivětrníků trubičkou plníme karamelovou šlehačkou, 12 ks minivětrníků zčásti rozřízneme a také naplníme karamelovou šlehačkou.
Upečený plát vložíme do ráfku 30x20 cm. Na plát rozetřeme smetanovou náplň, ve 4 řadách naskládáme 24 ks minivětrníků a zatřeme zbylou šlehačkou. Dáme do lednice ztuhnout. Po zatuhnutí podélně překrojíme na 2 ks, obmažeme boky zbylou náplní a obsypeme je do 1/2 výšky plátky mandlí. Na povrch rozetřeme Palettu tak, aby zůstal z jedné strany cca 1,5 cm široký bílý okraj. Podél červené linie naskládáme prokrojené a naplněné minivětrníky zasypané moučkovým cukrem.

Suroviny na 2 ks.

Holandské řezy

Products

Brand 100

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty a smažených výrobků z odpalovaného těst bez použití vajec. Korpusy se více podobají tradičně vyrobeným, s dobře vykreslenou konturou.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Paletta Miroir

Nátěrový gel s ovocným podílem pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.