Karamelový pohárek
s jablky
Karamelový pohárek
s jablky
Receptura
| Množství | Jednotka | Výrobek | |
|---|---|---|---|
| Hmota 1 | 1000 | g | Mamas pie | 
| 280 | g | máslo | |
| 80 | g | voda | |
| 200 | g | ovesné vločky | |
| 4 | g | mletá skořice | |
| Hmota 2 | 300 | g | mouka pšeničná hladká | 
| 200 | g | cukr krupice | |
| 100 | g | máslo | |
| Náplň 1 | 1000 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | 
| 200 | g | MIFI karamelová | |
| Náplň 2 | 1000 | g | Frutafill jablečný | 
Příprava
Recept na 20 porcí á 105g
Hmota 1: Mamas pie smícháme s máslem a vodou, rozválíme na 3 - 4 mm plát.
Hmota 2: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme žmolenku.
Hmotu 1 posypeme ovesnými vločkami a žmolenkou (hmota 2) a pečeme na 170°C 10 až 15 min dle typu pece. Necháme vychladnout a vše rozdrtíme v kotlíku na drobenku.
Náplň 1: Šlehačku vyšleháme a po částech spojíme s Mifi karamelovou.
Kompletace: Do skleničky nastříkáme 1/2 náplň1, nasypeme drobenku, nastříkáme zbylou část náplně 1. Dekorujeme jablečným frutaffilem, krokantem, mátou a dekorací ze scaldis dle Vaši fantazie.