Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Karamelový pohárek
s jablky

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 1 1000 g Mamas pie
280 g máslo
80 g voda
200 g ovesné vločky
4 g mletá skořice
Hmota 2 300 g mouka pšeničná hladká
200 g cukr krupice
100 g máslo
Náplň 1 1000 g Milram smetana ke šlehání 35%
200 g MIFI karamelová
Náplň 2 1000 g Frutafill jablečný

Příprava

Recept na 20 porcí á 105g

Hmota 1: Mamas pie smícháme s máslem a vodou, rozválíme na 3 - 4 mm plát.

Hmota 2: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme žmolenku.

Hmotu 1 posypeme ovesnými vločkami a žmolenkou (hmota 2) a pečeme na 170°C 10 až 15 min dle typu pece. Necháme vychladnout a vše rozdrtíme v kotlíku na drobenku.

Náplň 1: Šlehačku vyšleháme a po částech spojíme s Mifi karamelovou.

Kompletace: Do skleničky nastříkáme 1/2 náplň1, nasypeme drobenku, nastříkáme zbylou část náplně 1. Dekorujeme jablečným frutaffilem, krokantem, mátou a dekorací ze scaldis dle Vaši fantazie.

Karamelový pohárek s jablky