Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Maková tartaletka s pepřem Tellicherry

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 195 g mouka pšeničná hladká
35 g cukr moučka
130 g Debic máslo tradiční
15 g Vaječná melanž
35 g Maková náplň vařená
Ovocná náplň 240 g Fruitful Višeň
3 g želatina plátková
3 g pepř Tellicherry
5 g bazalka čerstvá
Krémová náplň 190 g Milram smetana ke šlehání 35%
155 g Frutafill Citron
80 g Čokoláda Arabesque Blanc 29
80 g Debic máslo tradiční

Příprava

Hmota: Suroviny zpracujeme jako linecké těsto. Vytvoříme tartaletky. Pečeme při 175 °C cca 15 min. dle typu pece. 

Ovocná náplň: Želatinu dáme bobtnat. Do misky si navážíme zbylé suroviny. Mírně nahřejeme, dáme vymačkanou želatinu a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Krémová náplň: Všechny suroviny přivedeme za stálého míchání k varu.

Kompletace: Do vychladlých tartaletek dávkujeme připravenou ovocnou náplň (25 g). Necháme zatuhnout a nalijeme krémovou náplň (50 g) po okraj tartaletky. Necháme zatuhnout a dozdobíme dle vlastní fantazie.

Maková tartaletka s pepřem Tellicherry