Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinová věžička

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Plát 227 g Basis Cake
114 g Debic máslo tradiční
136 g Vaječná melanž
23 g Compound pistácie
Makronky 167 g Macaronmix
33 g voda
barva
Sněhová hmota 13 g Bianca
13 g voda
13 g cukr moučkový
13 g cukr krupice
Náplň 433 g Milram smetana ke šlehání 35%
108 g Zeesan malina
108 g voda

Příprava

(receptura na 10 dezertů á 140g)

Plát:
 Všechny suroviny mícháme lyrou 4 minuty na 1 stupeň, na papír rozetřeme slabý plát a upečeme. Pečeme při teplotě 145°C po dobu cca 30-35 min.
Makronky: Směs s vodou a barvou mícháme lyrou 2 minuty, poté sáčkem nastříkáme malé makronky, necháme 1 hodinu okorat, pečeme na 135°C 20 minut
Sněhová hmota: Směs, vodu a cukr krupici šleháme na 3 stupeň 4 minuty, poté přidáme cukr moučka, zlehka zamícháme a sáčkem stříkáme malé pusinky, pečeme 3 minuty na 110°C poté dosoušíme při 90°C
Náplň: Šlehačku ušleháme do 2/3 tuhosti (jako smetanový jogurt). Ve vodě rozmícháme Zeesan, přidáme ho ke zbylé šlehačce a dobře společně promícháme.
Kompletace: Z plátu vykrojíme kolečka s průměrem cca 7 cm (cca 50g), na korpus sáčkem stříkneme krém, makronky přilepíme na bok zákusku, vršek zdobíme malinou, pistáciemi a nalámanou sněhovkou.

Malinová věžička