Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malinové makronky

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 2000 g Macaronmix
400 g voda
Náplň: 500 g Presta Vanilla
375 g Milram šlehačka 35%
Ovoce: 1500 g maliny

Příprava

Korpus: Směs, vodu a červenou barvu mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5-8 min. Z hmoty nastříkáme na pečící voskový papír položený na neperforovaném plechu pusinky o průměru cca 7 cm. Necháme cca 1 hod. stát na suchém místě, dokud se na makronce nevytvoří krusta. Pečeme při teplotě 120-130°C cca 20-25 min.

Náplň: Obě suroviny vyšleháme vysokou rychlostí do hladka.

Kompletace: Po obvodu spodní strany makronky naskládáme maliny, střed vyplníme náplní a přiklopíme druhou makronkou. Dekorujeme čerstvým ovocem. Uchovávejte v lednici.

Malinové makronky

Products

Macaronmix

Směs pro výrobu makronek, oblíbených francouzských cukrovinek s mandlovou chutí. Makronky bývají plněné náplní, ale používají se i samotné jako dekorace cukrářských výrobků.

Presta

Hotová náplň pro plnění pekařských a cukrářských výrobků nebo jako náplň do knedlíků. Termostabilní, lze zamrazit, dlouhá trvanlivost ve výrobku. Lze kombinovat se šlehačkami, rostlinnými krémy i margaríny.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.