Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Pomerančová
viennetta

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Čokoládový plát 170 g Piškot extra tmavý
112 g Vaječná melanž tekutá
35 g voda
Čokoládová mousse 380 g Čokoláda Arabesque Blanc 29
240 g mléko polotučné
36 g plátková želatina
720 g Milram smetana ke šlehání 35%
Pomerančová náplň 600 g Fruitful Pomeranč
Čokoládové plátky 140 g Čokoláda Arabesque Noir 58
Pomerančová náplň 600 g Paletta Neutral
600 g Fruitful Pomeranč
220 g voda

Příprava

Suroviny na 2 formy o průměru 24 cm.

Čokoládový plát: Směs, vodu a melanž šleháme 6 min. na nejvyšší stupeň. Nadávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 180 °C cca 25–30 min. v etážové peci. Korpus jednou prokrojíme a vyřízneme vnitřní kolečka.
Čokoládová mousse: Čokoládu s mlékem ohřejeme a promícháme do hladké konzistence. Přidáme namo-čenou želatinu a znovu promícháme. Do hmoty o tep-lotě 35 °C přidáme smetanu ušlehanou do polotuhé konzistence a stěrkou promícháme.
Čokoládové plátky: Čokoládu vytemperujeme, ro-zetřeme ve slabé vrstvě na fólii a vychladíme. Čokoládu nalámeme na menší kousky.
Pomerančová poleva: Palettu s vodou přivedeme k varu, přidáme Fruitful a tyčovým mixérem promí-cháme.
Kompletace: Do silikonové formy nadávkujeme část čokoládové mousse. Na povrch náplně položíme polovinu čokoládových plátků. Na ně nastříkáme pomerančovou náplň a postup ještě jednou opakuje-me. Zakončíme zbylou čokoládovou mousse, na kterou přimáčkneme vykrojený čokoládový plát. Naplněnou formu šokově zamrazíme. Věnec vyjmeme z formy, položíme na mřížku a přelijeme polevou.

Pomerančová viennetta

Products

Fruitful

Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.