

Pomerančová
viennetta
Pomerančová
viennetta
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Čokoládový plát | 170 | g | Piškot extra tmavý |
112 | g | Vaječná melanž tekutá | |
35 | g | voda | |
Čokoládová mousse | 380 | g | Čokoláda Arabesque Blanc 29 |
240 | g | mléko polotučné | |
36 | g | plátková želatina | |
720 | g | Milram smetana ke šlehání 35% | |
Pomerančová náplň | 600 | g | Fruitful Pomeranč |
Čokoládové plátky | 140 | g | Čokoláda Arabesque Noir 58 |
Pomerančová náplň | 600 | g | Paletta Neutral |
600 | g | Fruitful Pomeranč | |
220 | g | voda |
Příprava
Suroviny na 2 formy o průměru 24 cm.
Čokoládový plát: Směs, vodu a melanž šleháme 6 min. na nejvyšší stupeň. Nadávkujeme do ráfku o průměru 24 cm a pečeme při 180 °C cca 25–30 min. v etážové peci. Korpus jednou prokrojíme a vyřízneme vnitřní kolečka.
Čokoládová mousse: Čokoládu s mlékem ohřejeme a promícháme do hladké konzistence. Přidáme namo-čenou želatinu a znovu promícháme. Do hmoty o tep-lotě 35 °C přidáme smetanu ušlehanou do polotuhé konzistence a stěrkou promícháme.
Čokoládové plátky: Čokoládu vytemperujeme, ro-zetřeme ve slabé vrstvě na fólii a vychladíme. Čokoládu nalámeme na menší kousky.
Pomerančová poleva: Palettu s vodou přivedeme k varu, přidáme Fruitful a tyčovým mixérem promí-cháme.
Kompletace: Do silikonové formy nadávkujeme část čokoládové mousse. Na povrch náplně položíme polovinu čokoládových plátků. Na ně nastříkáme pomerančovou náplň a postup ještě jednou opakuje-me. Zakončíme zbylou čokoládovou mousse, na kterou přimáčkneme vykrojený čokoládový plát. Naplněnou formu šokově zamrazíme. Věnec vyjmeme z formy, položíme na mřížku a přelijeme polevou.

Products
Fruitful
Prémiové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (70-90%). S ovocem nejvíce podobným tomu čerstvému - s autentickou barvou, texturou, šťavnatostí a samozřejmě chutí. Náplně Fruitful jsou určeny především pro cukrářské aplikace. Vhodné i pro zmražované výrobky. Pro nejvyšší kvalitu a trvanlivost dodávány v plechovkách.