Cukrářské receptury
Pralinky

Receptura

Množství Surovina
Korpus: 250 g Arabesque Blanc 29
Náplň: 565 g Arabesque Noir 72
170 g Milram šlehačka 35%
25 g máslo

Příprava

    Korpus: Bílou čokoládu vytemperujeme. Čokoládou vylijeme formu na bonbony, obrátíme a necháme vykapat přebytečnou čokoládu. Necháme ztuhnout v chladné místnosti (nedáváme do lednice). 

    Náplň: Smetanu svaříme a nalijeme na čokoládu. Necháme stát až do úplného rozpuštění, dobře rozmícháme a zchladíme na cca 35°C. Přidáme máslo a vše rozmixujeme ponorným mixerem. Po úplném vychladnutí plníme do bonbonů a znovu necháme zatuhnout.

    Kompletace: Bílou čokoládu znovu vytemperujeme, nalijeme na bonbonovou formu, setřeme nožem přebytečnou čokoládu a necháme dokonale vychladit, tentokrát v lednici až do té doby, než ze spodní strany formy "odskočí" a oddělí se. Poté bonbony vyklopíme.

Pralinky